Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Асфалтирање на локалниот пат до село Прждево

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

Локалниот пат кој води за селото Прждево доби нова асфалтна лента од причина што беше мошне оштетен.Речиси целиот овој пат беше раскопан со безброј ударни дупки при што сообраќајот отежнато се одвиваше. При вакви услови постоеше опасност како за возачите на моторните возила,така и за пешаците кои секојдневно го користат овој пат. Овој проблем беше разгледан од страна на општината Демир Капија и откако се обезбедија потребните средства на овој патен правец започна надградбата со поставување на нова асфалтна лента од Регионалниот пат М1 до крајот на село Прждево во должина од 3,6 км и широчина од 4 метри. Покрај поставувањето на нов слој на асфалт, од двете страни на патот се поставуваат банкини од 1 метар, а се градат и канавки за одводнување на атмосферските води. Градежните работи ги изведуват работниците на градежното друштво Гранит, АД Скопје. Со овој инвестиционен зафат жителите од селото Прждево се радосни што ќе се здобијат со нова асфалтна лента која ќе придонесе побрзо и побезбедно возење.

przdevo

 

 

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер