Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Пуштен во употреба водоводот во лаките

  • Печати

После долгогодишно живеење без вода вчера жителите од месноста Лаки кај Демир Капија доживeјaа голема радост кога во употреба им беше предаден изградениот водовод.Во употреба овој комунален објект го пушти градоначалникот на општината Демир Капија, Трајче Димитриев,во присуство на жителите од месноста Лаки и изведувачите на водоводот. 

Повеќе...

 

Формирање на спорски клуб Клисура

  • Печати

 

Иницијативниот одбор предводен од група граѓани љубители на планинарските спортови на ден 15.06.2013 година одржа состанок со Градоначалникот на општина Демир Капија г-дин Трајче Димитриев и му ја предложија нивната идеја за формирање на спорски клуб.Градоначалникот ја подржа во целост нивната идеја и истакна дека се што е во негова можност ќе помогни за работењето на еден ваков спортски клуб.Едногласно беше одлучено спортскиот клуб да го носи името Клисура.За претседател беше избран Александр Кленов еден од ретките мајстори на планинарските спортови и поставувач на качувачките насоки со меѓународна квалификација. 


 

Повеќе...

 

Одржана втората седница на советот

  • Печати

      Втората седница на советот на општината Демир Капија започна со донесување на одлука за одложување на првата точка од дневниот ред,а се однесуваше  за верификација на мандат на член на Советот на оптшината Демир Капија,кој сеуште го нема донесено решението од општинската изборна комисија. Веднаш по донесената одлука советниците започнаа со расправа по предлог одлуката  за давање на согласност и гаранција за задолжување на Јавното комунално претпријатие Бошава од Демир Капија за целосна реконструкција на градскиот водоводот со цел градот да биде снабден со доволно здрава вода за пиење 

Повеќе...

 

ПОГЛЕД НИЗ ЖЕЛЕЗНА КАПИЈА - ДЕМИР КАПИЈА

Последно освежено на Четврток, 21 Февруари 2013 08:28

 

Страница 10 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер