Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Проект Македонија без отпад

  • Печати

makedonija bez otpadОпштина Демир Капија ќе земе учество во спроведување на проектот Македонија без отпад 2013 година организирана од страна на министерството за животна средина и просторно планирање и асоцијацијата Ајде Македонија.

Повеќе...

 

Европски денови во Алшонемеди Р.Унгарија

  • Печати

alsonemediДел од општинската администрација предводена од Претседателот на советот на општина Демир Капија, Петар Мојсов, во периодот од 17 до 23.09.2013 беа во еднонеделна посета на општина Алшонемеди, Република Унгарија. Покрај официјалното потпишување на Договор за збратимување на Демир Капија и Алшонемеди

Повеќе...

 

Четврта седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

dsc 0655На вчерашната одржана четврта по ред редовна седница советниците водеа расправа по 19 точки од дневниот ред.Инаку,седницата започна по предлог програмата за енергетска ефикасност на општината Демир Капија за временскиот период од оваа година па се до 2015 .

Повеќе...

 

Посета на заменик-министерот за локална самоуправа

  • Печати

ministerВо рамки на посетата заменик министерот за локална самоуправа Ѓоргија Сајкоски се сретнa со градоначалникот на општина Демир Капија Трајче Димитриев и се запозна со реализацијата на актуелните проекти во општината

Повеќе...

 

Чистење на речното корито на Река Бошава

  • Печати

cistenje na recnoto koritoСогласно Акциониот план за чистење на реки и речни корита во Република Македонија и Акциониот план за чистење на речни корита во општина Демир Капија, општината во соработка со Владата на Република Македонија започна со чистење на дел од речното корито на река Бошава

Повеќе...

 

Демиркаписки панаѓур 2013

  • Печати

panagjur2013На 27 и 28 август се одржа традиционалниот Демиркаписки панаѓур посветен на верскиот празник Голема Света Богородица.Годинава панаѓурот беше посетен од голем број гости кои допатуваа од повеќе градови од нашава земја.На 27 август се одржа финалната вечер на турнирот во мал фудбал

Повеќе...

 

Страница 7 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер