Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Подобрување на комуналната хигиена во градот

  • Печати

kantiНеодамна во Јапонската канцеларија за врски во Скопје, градоначалникот Трајче Димитриев со претставникот на јапонската амбасада Наојоши Јонејама потпишаа договор за грант од Програмата за подршка на мали проекти при Владата на Јапонија.

Повеќе...

 

Одржана шеста седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

sesta sednicaСоветот на општината Демир Капија ја одржаа шестата по ред редовна седница на која советниците водеа расправа по 26 точки од дневниот ред.

Повеќе...

 

Успешно реализирана акцијата Ден на дрвото 2013

  • Печати

den na drvotoПод мотото „Засади здравје! Засади здрава иднина!“ денеска се одржа дванаесетата по ред акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина!“, со која треба да бидат засадени пет милиони садници на површина од 1.150 хектари низ цела Македонија.

Повеќе...

 

Бесплатни курсеви по англиски јазик

  • Печати

angliskiВо ООУ „Димче Ангелов Габерот" од Демир Капија од годинава , започна со реализација и проектот за изучување на англискиот јазик како бесплатен курс и изведување настава за учениците и наставниците во училиштето како и граѓаните на Демир Капија. 

 

Повеќе...

 

Одбележан празникот 7-ми Ноември

  • Печати

DSC 0107Вчера 07.11.2013 граѓаните на општина Демир Капија, во присуство на голем број поканeти гости го прославиja својот историски празник Седми Ноември, Денот на ослободувањето на Демир Капија.

 

Повеќе...

 

Програма за прослава на празникот седми Ноември

  • Печати

osloboduvanje 2013На последната одржана општинска седница советниците ја разгледаа и по водената расправа ја усвоија програмата со кои активности и манифестации да се одбележи празникот Седми ноември, Денот на ослободувањето на Демир Капија.

Повеќе...

 

Страница 5 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер